(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
KAPR, NEBO KTERÁKOLI RYBA BEZ KOSTÍ
![KAPR, NEBO KTERÁKOLI RYBA BEZ KOSTÍ](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/091122/13/j65276.jpg)
Potřebné ingredience
kapr nebo kterákoli ryba, máslo, sádlo, sůl, pepř, cibule, česnek, špek
Postup přípravy
Rybu si nakrájíme na řízky, osolíme a opepříme. Přidáme do pekáče 10 dkg másla a 10 dkg sádla. Dáme do trouby na 110 stupňů a pečeme 12 hodin. Nemusíte se o rybu vůbec starat, opravdu se nebojte ničeho. Já dávám péci kolem 23 hod večer a ráno v 11 hod je hotovo. Jen si pohlídejte, aby sádlo a máslo v pekkáči bublala, ale jen malinko, jinak by to nemělo účinek.
Druhý den, vyndám z trouby a přidám cibuli na kolečka, česnek na plátky a špek na plátky. Dám péci cca na 30 minut, aby zahnědla cibule.
A je hotovo, kapra můžete konzumovat i s kostma, protože ty se za těch 12 hodin rozpekly a vůbec nejsou cítit.
Přeji DOBROU CHUŤ!!!!
Druhý den, vyndám z trouby a přidám cibuli na kolečka, česnek na plátky a špek na plátky. Dám péci cca na 30 minut, aby zahnědla cibule.
A je hotovo, kapra můžete konzumovat i s kostma, protože ty se za těch 12 hodin rozpekly a vůbec nejsou cítit.
Přeji DOBROU CHUŤ!!!!
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/091122/13/k88273.jpg)
osolený kapr
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/091122/13/k88274.jpg)
přidáme sádlo a máslo
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/091122/13/k88277.jpg)
dáme péci na 110 stupňů
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/091122/13/k88279.jpg)
druhý den přidáme cibuli, česnek a špek a dáme na 30 min zapéci do hněda
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/160129/00/b283192-1454023794.jpg)
Paluna
(upraveno)
22. 12. 2016, 21:49
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110219/19/b308728-1298139924.jpg)
ajaelza
(upraveno)
31. 8. 2011, 16:08
Heli,děkuji za opravdu úžasný receptík
.Taky jsem se bála oněch 12ti hodin
,ale opravdu není čeho se bát a kosti?Ty fakt nejsou cítit.Jen jsem na zapečení k cibuli,česneku a špeku přidala ještě drcený kmín a koření na ryby,inspirace od p.Lubomíra
.Díky
![(jidlo)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/90.gif)
![:-o](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/6.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
oliva1
(upraveno)
2. 3. 2011, 13:24
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:-p](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/20.gif)
nikita51
(upraveno)
11. 2. 2011, 17:29
Tisíc díků za tento recept, babička ryby bez kostí dělávala a všichni jsme je milovali, bohužel dnes už mi recept nepoví, takže díky za tento. jen dodávám, že babička takto pekla dokonce i okouny a ti, jak víme, mají kostí opravdu hodně. Díky tomuhle recptu ale můžete vychutnat to skvělé maso které okoun má. Babička nám to bez obav dávala i jako malým dětem, kostičky fakt nejsou. Babi dokonce nedávala ani cibuli a špek i tak to byla prostě ňamina!
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
Luciášš
(upraveno)
18. 8. 2010, 17:34
tak dnes to vyzkouším a zítra písnu jak to dopadlo k obědu,ale přiznám se, že mi trouba taky vypíná
![(6)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/10.gif)
![+o(](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/21.gif)
![8o|](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/7.gif)
Luciášš
(upraveno)
18. 8. 2010, 17:34
tak dnes to vyzkouším a zítra písnu jak to dopadlo k obědu,ale přiznám se, že mi trouba taky vypíná
![(6)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/10.gif)
![+o(](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/21.gif)
![8o|](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/7.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/091222/13/b224283-1261484838.jpg)
marz
(upraveno)
15. 7. 2010, 16:35
docela se toho bojím,ale zkusím uvařit
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
Helka
(upraveno)
22. 7. 2010, 14:32
@marz
Nebojte, opravdu se nic nestane. Myslím, že poprvé se bojí každá, která tohle vaří....
lubásko
(upraveno)
8. 6. 2010, 23:16
Kapr měl 6 kg, byla vyjmuta pouze páteř a kůže, zůstaly tedy dvě podélné půlky. Přidáno lžíce másla, lžíce sádla a lžíce oleje a dost nasoleno. Pekl se opravdu na 100-110 °C asi 11 hodin pod pekáčem. Po této době jsem kapra nakmínoval, udělal zálivku z bujonu, hořčice, drceného pepře a nového koření, koření na ryby asi 2 dcl, cibuli i česnek jak popisuje autorka. Stačilo dvacet minut na 200 °C bez přikrytí a fakt, což musím potvrdit, kapr byl bez kostí !!!! Byly viditelné, ale naprosto rozpustné. K tomu byly hranolky. Kam se hrabe vepřový řízek, naprostá pochoutka !!!!! Děkuji autorce receptu za zveřejnění.
![(B)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/36.gif)
![(B)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/36.gif)
![(B)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/36.gif)
Helka
(upraveno)
18. 6. 2010, 17:25
@lubásko
I já Vám děkuji za další inspiraci....
buba3
(upraveno)
25. 1. 2010, 16:27
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![:-@](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/19.gif)
![:-@](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/19.gif)
![8o|](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/7.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![(child5)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/67.gif)
Helka
(upraveno)
26. 1. 2010, 8:08
@buba3
To je škoda, že Vám trouba automaticky vypíná, já to hodím na noc do trouby a v klidu spím
, ale jsem moc ráda, že Vám ryba chutnala.
![:-$](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/12.gif)
![(radost)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/120.gif)
buba3
(upraveno)
11. 1. 2010, 15:54
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![;-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![:-$](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/12.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
Helka
(upraveno)
23. 1. 2010, 20:43
@buba3
Dobrý den, teplotu přidám, aby se pěkně dopeklo, ale max na 200 stupnů.
borufkajana
(upraveno)
22. 11. 2009, 14:26
Prosím a dáváte na to poklici?
A má to potom ještě chutˇ ryby?Ryby máme rádi ale ty koti!!!
![:-o](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/6.gif)
![8-|](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/24.gif)
![+o(](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/21.gif)
Helka
(upraveno)
22. 11. 2009, 20:42
@borufkajana
Poklici na to dávám. Já v tom rybu cítím pořád, moje mamka, ale říká, že ta ryba tam už tolik cítit není. Je to ale opravdu dobrota.....
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110318/10/b133594-1300441217.jpg)
poppysek
(upraveno)
22. 11. 2009, 13:20
To je bezva nápad, určitě vyzkoušíme
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
Helka
(upraveno)
22. 11. 2009, 20:43
@poppysek
Opravdu to stojí za vyzkoušení
![:-o](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/6.gif)